Myboshin tarina

Kaikki alkoi melkein vahingossa...Olimme pestautuneet hiihdon opettajiksi Japaniin. Hieno mahdollisuus saada hiihtää ja samalla oppia tuntemaan vieras maa, mutta mitä tehdä iltaisin? Opettelimme virkkaamaan ja saimme aikaan ensimmäiset myboshi-pipomme. 

Myboshi on intohimoa itsetehtyyn, virkkattuun pipoon, jokainen pipo on ainutlaatuinen. Felix Rohland ja Thomas Jaenish ovat myboshin "sanansaattajia". He uskovat vakaasti boshin tuomaan hyvään.

Mitä myboshi edustaa? 

Thomas: Tänä päivänä myboshi merkitsee uudenlaista virkkausyhteisöä. Myboshi on brändi tuoreille virkkuuideoille, jotka ovat kaikkien toteutettavissa. Tarjoamme täydellisen tuotepaketin: langat, virkkuukoukut, virkkuumallit ja ohjekirjat. Jokainen voi olla suunnittelija. Myboshi-yhteisön yhä laajentuessa, tee-se itse -kulttuuri  yhä laajenee maailmassa.

Felix: Me uskomme itsetehtyihin tuotteisiin. Virkkaaminen ei ole ainoastaan käsityötä, vaan myös elämäntapa. Nykyisessä  kiireisessä maailmassa luovuus, keskittyminen ja rauhallinen tekeminen antavat hyvää vastapainoa.  Onneksi mahdollisuudet luovuuteen ovat rajattomat.

Miten olette saaneet kaiken tämän aikaan?

 

Thomas: Espanjalainen hiihdonopettaja kolleegamme opetti meille virkkaamisen taidon vuonna 2009. Emme ikinä olisi uskoneet, että taito veisi meidät näin pitkälle! Aloitimme yhdestä piposta, joka "koukutti" meidät heti virkkaamisen kiehtovaan maailmaan.

Felix: Luovuutemme tuloksena saimme heti Japanissa myytyä ensimmäiset pipomme harrastuksestamme innostuneille ihailijoille. Liikeidea oli syntynyt. Yrityksen ja tuotteen nimen löytäminen oli helppoa, sillä kuulimme japanilaisilta ystäviltämme jatkuvasti sanan "boshi", mikä tarkoittaa pipoa. Uuden yrityksemme nimeksi tuli   "myboshi". Suuren kysynnän vuoksi päätimme tehdä sivubisneksestämme virallisen. Lopulta emme pystyneet enää yksin hoitamaan kaikkia tilauksia ja haimme apua muilta virkkaajilta.

Miksi halusitte tarjota omaa lankaa?

 

Thomas: Ensimmäisen virkkauskirjan valmistumisen jälkeen saimme idean omasta myboshi-langasta, jota kaikki innokkaat virkkaajat voisivat käyttää pipojensa suunnitteluun ja tekemiseen.

Felix: Haluamme, että lankamme on korkealaatuista, kestävää ja värikästä. Tällä hetkellä valikoimissamme on viisi erilaista lankalaatua  kuluttajien tarpeisiin.

Mikä tekee myboshi-yhteisöstä erilaisen?

Thomas: Meillä on faneja myös Saksan ulkopuolella. Myboshista on tullut kansainvälinen ilmiö ja monet nuoret ihmiset ovat maailmanlaajuisesti innostuneet virkkaamisesta.

Felix: Myboshi-fanit rakastavat tehdä käsitöitä, luoda itsenäisesti uusia malleja ja keskustella niistä muiden alan harrastajien kanssa. Tämä on universaali konsepti, joka yhdistää luontevasti alan harrastajat toisiinsa.

Myboshin filosofia

Myboshi ei ole mikä tahansa myssy kaupan hyllyltä. Aivan alusta asti tuotteemme edustivat yksilöllisyyttä ja saksalaista käsityötä. Iskulauseella "boshi tyylisi mukaan", voi jokainen boshi-yhteisön jäsen toteuttaa itseään suunnittelemalla oman piponsa. Luovuuden mahdollisuudet ovat rajattomat: myboshi tarjoaa trendikkäitä pipomalleja, erilaisia kuvioita  ja paljon vaihtoehtoisia lankoja ja värejä. Jokainen pipo on yksilöllinen, aivan kuten sinä!